Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підводний дрон та набір для вимірювання стану річки, а також ліквідація сміттєзвалищ: звіт чергового по місту

Надзвичайникам Дніпра передали обладнання для перевірки якості води у річці Дніпро, а також спеціальний пошуковий дрон. Черговий по місту перевірив як працює нове обладнання, а також побував на ліквідації стихійного сміттєзвалища в одному з районів міста.

Підводний дрон для рятувальників. Таке нове обладнання передали за програмою ООН. Прилад укомплектований камерами, датчиками, маніпуляторами. Головна функція – пошукові роботи.

Сергій Корінний, т.в.о. заступника начальника ГУ ДСНС області з реагування на надзвичайні ситуації: «Якщо буде якась небезпека для водолаза, не наражаючи на небезпеку людину-професіонала, ми зможемо використати саме дрон».

У майбутньому всю водолазну групу навчать користуватися новим дроном. Наразі готується підписання тристороннього меморандуму між ДСНС, водною поліцією та Дніпровською міськрадою про співпрацю та спільне використання обладнання.

Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР: «Цей дрон допоможе нашим фахівцям, а також фахівцям ДСНС, в роботі на воді. Конкретно він може знімати дно, він може допомагати в пошуках якихось об’єктів».

Також в межах всеукраїнської програми фахівцям ДСНС надали обладнання для перевірки річки Дніпро. Тепер вони можуть вимірювати показники якості води та вміст у ній амонію, сульфатів, нітратів та інших сполук. Разом з цим отримали й комплект із сотні реагентів.

Сергій Корінний, т.в.о. заступника начальника ГУ ДСНС області з реагування на надзвичайні ситуації: «Спектрофотометер буде переданий до нашої групи радіаційної, хімічної та біологічної розвідки, яка буде використовувати його за потреби, скажімо так, за співпраці з органами влади там, де це необхідно».

Всі результати будуть відправлятися до Києва для створення реєстру і мапи забруднення річки Дніпро.

Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР: «Ці реагенти нам дуже і дуже необхідні. Вони дуже важливі для нашої постійної роботи.»

Окрім чистоти води, у місті дбають й про сушу. На вулиці Пугачова місцеві мешканці утворили справжнє сміттєзвалище. Понад півтори тисячи метрів засипано непотребом. За цей рік тут прибирають вже вдруге.

Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР: «Кілька десятеліть вона тут утворюється. Зробити практичного нічого неможливо, поки кожен мешканець міста не зрозуміє, що це його місто, що це його земля».

Аби вивезти усе сміття, знадобиться кілька тижнів. Загалом, протягом року по місту вже ліквідували 35 стихійних сміттєзвалищ. Ще понад 4 сотні чекають своєї черги.
Аби комунальники ліквідували стихійне сміттєзвалище, можна звернутись на Єдину гарячу лінію міської ради за номерами:

(056) 732-12-12;

(095) 732-12-12;

(096) 732-12-12;

(073) 732-12-12.

Читайте також: 96% готовності: котельні Дніпра модернізували до опалювального сезону