Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підтримка та контроль належного санітарного стану в Дніпрі: чергова по місту перевірила виконання доручення мера

Дніпро продовжує піклуватись про природу і підтримувати чистоту й охайність вулиць в усіх районах. У рамках свого чергування начальниця управління департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Ірина Козлова відвідала декілька локацій, де перевірила виконання доручень міського голови Дніпра Бориса Філатова, а також проінспектувала роботу комунальників. 

Щодня комунальники продовжують ліквідовувати стихійні сміттєзвалища, які дніпряни утворюють на вулицях міста. Наразі прибирання проходять у Шевченківському районі — тут збирають побутові відходи й гілля.

«Ми працюємо спільно з районними радами. Вони інспектують територію, фіксують наявні сміттєзвалища, подають заявку. Їх розглядають на комісіях по безхазяйним відходам, бо за законом ми маємо право вивозити за бюджетні кошти лише ті відходи, які не мають власника або власник не встановлений. Потім, відповідно до цього акту, ми передивляємось обсяги цих сміттєзвалищ і вивозимо їх за допомогою нашого перевізника», — каже Ірина Козлова.

Прибиральники вкотре закликають дбати про навколишнє середовище і викидати сміття у спеціально відведених для цього місця.

Дмитро, водій самоскида ТОВ «ЕКОЛОГІЯ-Д»: «Давайте будемо слідкувати за екологією та не будемо засмічувати».

Чергова містом відвідала також полігон «Правобережний», який вважається найсучаснішим в нашому регіоні. Тут працює Сергій. Чоловік зізнається, що любить свою роботу, не дивлячись на деякі складнощі.

«Люди не розуміють, що потрібно побутове та промислове сміття відокремлювати і не кидати це на гілки та траву. Наше керівництво прийняло вимоги, що змішане сміття з 2023 року не перевозить», — каже він.

Несортоване сміття не може довго утримуватись на полігоні, бо назріє необхідність збільшувати площу зберігання.

Ірина Козлова, заступник директора – начальник управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР: «За нашою статистикою, за період проведення акції «Чистий Дніпро» збільшився обсяг на 300 тонн на день. Тобто наше місто щодня стає чистішим на дуже значний обсяг сміття».

На лінії працює близько 30 машин визначеного перевізника сміття ТОВ «ЕКОЛОГІЯ-Д».

Читайте також: У Дніпрі на вулиці Пугачова ліквідували стихійне сміттєзвалище