Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підсумки року: соціальна допомога дніпрянам і гостям міста

Повномасштабне вторгнення росії змусило Україну гуртуватись. Однак, ми давно вміємо приходити один одному на допомогу. Сфера соціальних послуг розширила свої межі у Дніпрі цьогоріч. Соціальні працівники продовжили допомагати людям — як дніпрянам, так і гостям міста.

Соціальні працівники продовжують допомагати людям — як дніпрянам, так і гостям міста, переселенцям. Цьогоріч — це понад 220 000 осіб.

Едуард Підлубний, заступник міського голови Дніпра, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «У зв’язку з ракетними обстрілами обстрілами, які не припиняються в нашій країні, у нашому місті, було змінено і збільшено суму виплат від 3 до 10-20 прожиткових мінімумів, залежно від постраждалих».

Максимальний розмір допомоги — 500 000 гривень, але у разі повної втрати домівки може бути до 1 млн грн.
Розглянули 221 звернення щодо зруйнованого майна вартістю у майже 21 мільйон гривень. Першими переселенці у Дніпрі часто бачили центри соціальної допомоги міського департаменту.

Едуард Підлубний, заступник міського голови Дніпра, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «Усі управління соцзахисту намагаються в цьому плані працювати. І працювати не тільки самі. Ми підтримуємо зв’язок із громадськими організаціями дуже сильний, з тимчасово переміщеними особами».

Цей рік став викликом для соціальних працівників, адже окрім звичних обов’язків, додалася робота з ВПО. Втім, виклик прийняли з гідністю і зупинятися точно не збираються.