Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підсумки року: 2022-й став непростим для медиків Дніпра

Медики Дніпра тримають фронт з 2014 року. Нині вони рятують життя, перепрофільовуються на військових медиків, приймають переселенців. Цей рік був нелегким для сфери медицини загалом і для кожного лікаря особисто. Проте, вони бережуть нас і наших бійців день за днем, і робитимуть це у 2023 році.

У лікарнях Дніпра цілодобово надають допомогу пораненим внаслідок агресії окупантів.

Наталія Бут, генеральна директорка міської лікарні: «Ми під час обстрілів, під час вибухів у бомбосховищах, іноді без світла, продовжуємо надавати допомогу всім тим, хто цього потребує. Ми робили операційні, проводили світло, і проводимо оперативні втручання, оперуємо у бомбосховищах, і працюємо на генераторах».

 Понад 27,5 тисяч ВПО отримали медичні послуги амбулаторно в міських закладах з початку вторгнення рф. Сьогодні в лікарнях Дніпра працюють 212 медиків-переселенців.

Наталія Бут, генеральна директорка міської лікарні: «Ми розширили відділення фізично-реабілітаційної медицини, тому що попит став дуже великий, вдвічі збільшили ліжковий фонд. Робили також масу роботи для покращення умов наших пацієнтів. У 2023 році найближчими планами є перемога нашої країни. І після перемоги дуже хотілося б втілити все те, що було задумано».

Відкриті 5 нових амбулаторій після капремонту. Коштом міського бюджету в заклади закуплено меблі та обладнання на загальну суму 3 635 812 гривень. 

У Дніпрі відкрито один з найбільших в Україні хоспісів для допомоги паліативним хворим.
Тільки у міській лікарні №4 за 2022 рік виконали понад 1 150 операцій та пролікували більше 2 000 пацієнтів.