Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підсумки боротьби з наркоманією на Дніпропетровщині

У Дніпропетровській обласній раді провели останнє в цьому році засідання Координаційної ради з протидії поширенню наркоманії серед неповнолітніх у Дніпропетровській області.

На заході наголосили, що за цей рік було виявлено понад 300 фактів зберігання наркотиків у неповнолітніх. В них же було вилучено більше тисячі пігулок з наркотичними речовинами. Наразі 12 неповнолітніх знаходяться в реабілітаційних центрах. Два підлітки вже пройшли повний курс реабілітації.

До роботи Координаційної ради долучається все більше спеціалістів.

Михайло Кошляк, голова постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту Дніпра: “В этом году мы ввели в состав врача – профессора Мороз Светлану. Она сейчас возглавляет психоневрологический диспансер. Нам необходима ее помощь, потому что проблема не только в наркомании, но и в игромании, и в табакокурении”.

Наталія Лазаренко, начальниця відділу ювенальної превенції, капітан поліції: “Ми вже знаємо чіткий алгоритм як діяти, якщо дитина потрапляє в лікарню з наркотичним отруєнням, і лікарня доправляє до поліцейських, там перевіряються всі обставини і вже надають інформацію до служб у справах дітей, якщо це потрібно”.