Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підшукували та вербували громадян України на прохання фсб рф: на Дніпропетровщині судитимуть двох мешканців

Судитимуть двох мешканців Дніпропетровщини, які співпрацювали зі спецслужбами фсб рф. Прокурори обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт. Підозрюваним інкримінують державну зраду.

Після повномасштабного вторгнення двоє проросійськи налаштованих мешканців Дніпропетровщини добровільно погодилися на пропозицію допомагати представникам спецслужб фсб рф. Агенти підшукували та вербували громадян України, а саме військових та співробітників правоохоронних органів, для збору інформації військового характеру.

У подальшому підозрювані передавали інформацію ворогу через закриті канали зв’язку. За співпрацю з окупантами їм обіцяли посади в окупаційній владі в разі входження російських військ на територію області.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання обвинувачених вилучено корпуси гранат РГД-5, Ф-1, РГН із запалами, патрони, автомат АК-74У з трьома магазинами до нього, вогнепальну зброю, понад 100 патронів, мобільні телефони, комп’ютери із доказами їх причетності до протиправної діяльності.

Обвинувачених затримали у лютому 2023 року. Наразі двоє учасників групи перебувають під вартою. За клопотанням прокурора судом на їх нерухоме майно накладено арешт.

Читайте також: Лікарні, аеропорт, суди та дитячий центр: у Дніпрі повідомили про замінування