Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підрозділ патрульної поліції обслуговує водний простір та берегову лінію Дніпра

Сьогодні черговий по місту, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР Дмитро Редька відвідав підрозділ патрульної поліції, який обслуговує водний простір та берегову лінію міста Дніпра.

Співробітники виявляють правопорушення повʼязані з незаконною вирубкою дерев поблизу берегів річки, а також правопорушення щодо незаконного вилову риби.

Підрозділ оснащений технікою, необхідним обладнанням, є плавзасоби, є транспортні засоби, на яких патрулюють берегову лінію.

“Можу сказати, що підрозділ функціонує добре. Міська рада зі свого боку, в минулому році виділила допомогу Управлінню патрульної поліції у вигляді субвенції на суму 2,5 млн для придбання паливно-мастильних матеріалів та транспортного засобу”, – каже заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР Дмитро Редька

Рота виконує обслуговування акваторії річки Дніпро та річок області. Виявляють як кримінальні, так і адміністративні правопорушення.

За минулий рік було виявлено 76 випадків кримінального характеру та складено 535 адміністративних матеріалів.

“Основні правопорушення це незаконна вирубка насаджень та здобування водних біоресурсів. Оскільки крига на річці вже сходить, підходить період нересту, то як правило з березня місяця активізується браконьєрство, і співробітники Роти в свою чергу починають більш активне та посилене патрулювання”, – повідомляє командир Роти з обслуговування водних об’єктів  Олександр Крохмалюк.

Читайте також: У Дніпрі за заявками містян продовжують встановлювати вуличне освітлення