Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підготовка до опалювального сезону: у Дніпрі перевірили тепло-розподільчий пункт в Чечелівському районі

Сьогодні у Дніпрі черговий по місту Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго», перевірив  тепло-розподільчий пункт в Чечелівському районі.

Комунальники продовжують підготовку до нового опалювального сезону. За інформацією Міненерго, в Україні підготували графіки відключень електроенергії, які будуть застосовувати на випадок серйозних пошкоджень інфраструктури внаслідок атак росіян. На сьогодні жодних відключень побутових споживачів під час усього осінньо-зимового періоду не передбачається. Та зі свого боку фахівці КП «Теплоенерго» готуються до можливих негативних ситуацій.

Мешканці багатоповерхівок точно знають, що тепло-розподільчі пункти працюють не тільки на подачу тепла, а ще й на підвищення тиску холодної води до верхніх поверхів. Відповідно на наших об’єктах замінюються як рециркуляційні, мережеві, так і підвищувальні насоси. У висотних будинках вони є однією з основних частин системи водопостачання.

Слабкий напір води виникає на верхніх поверхах (з 8 по 16, наприклад) висотних будинків, особливо під час підвищеного водо розбору, тобто в ранковий та вечірній час. Це ТРП працює на подачу тепла та підвищення тиску ХВП для 7 будинків. Тому, заміна цього насосу була дуже актуальна для мешканців.

Також відсутність централізованого електропостачання, постійні перебої в подачі електроенергії, без зайвих слів демонструють необхідність наявності дизельного генератора, як на котельних так і на тепло-розподільчих пунктах. Адже під час відключення електроенергії у мешканців відсутнє тепло і вода. Генератори DALGAKIRAN (Далгакіран) повністю відповідають високим європейським і світовим стандартам якості. Оптимально підібрані за потужністю та технічними характеристиками.

«Єдине, одразу треба розуміти, що година роботи генератора обходиться підприємству в 100-150 літрів дизпалива. Тому, генератори не можуть запускатись під кожне погодинне відключення електроенергії. Вони розраховані для тривалих відключень в холодну пору року аби зменшити ризик розмерзання системи опалення», – розповів черговий по місту Андрій Клименко

«Цей тепловий пункт повністю готовий до нового опалювального сезону і до відключень електроенергії. Тобто, до можливих негативних сценарієв — ми готові», – додав начальник теплової дільниці Геннадій Плахтій.

Також вдалось поспілкуватись з головою правління ОСББ «Робоча, 65» Олександром Бондаренко. «Дуже вдячний міському голові та КП «Теплоенерго» за таку комплексну підготовку до нового сезону. Тепер ми з мешканцями спокійні. Впевнені, що будемо з водою та все буде добре».

Читайте також: Зернове питання переростає у конфлікт? Польща може знизити підтримку України