Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підготовка до можливих блекаутів: як у Дніпрі працює Пункт незламності?

Сьогодні черговий по місту директор КП «Теплоенерго» Андрій Клименко відвідав Пункт Незламності на базі центру позашкільної роботи N 1, ж/м Тополя-1, 8 А.

На базі Департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання з 1 жовтня відновили свою роботу пункти незламності. Таким чином місто готується до зимового періоду та можливих відключень електроенергії.

Всі вони готові до прийому містян, укомплектовані необхідним обладнанням: генераторами, подовжувачами, аптечками, запасами питної та технічної води, електрочайниками, обігрівачами.
Відвідувачі мають змогу випити гарячі напої та підзарядити гаджети. Одночасно в пунктах можуть перебувати від 50 до 200 осіб.

«Дуже затишний пункт незламності, є й місце для відвідувачів з тваринами, окремо розташований куточок для мами та дитини з пеленальним столиком. Сподобалось, що на базі цього закладу небайдужі містяни та відвідувачі пункту незламності плетуть маскувальні сітки. Ми, українці – сильна нація і у важкі часи ми обʼєднані, як ніколи»,– прокоментував черговий по місту Андрій Клименко.

Також черговий перевірив як працює тепло-розподільчий пункт.

Місто системно купує генератори різної потужності – включно із надпотужними. На балансі Теплоенерго 374 котельні і понад 50 тепло-розподільчих пунктів та забезпечити всі об’єкти альтернативними джерелами вкрай важко. Однак, фахівці продовжують цей процес і під час опалювального сезону. Це робиться для того, аби допомогти системі опалення забезпечити циркуляцію і уникнути розмерзання під час аварійних або тривалих відключень.

«Цей генератор ми встановили вже під час опалювального періоду. На минулому тижні зробили пробний пуск, який пройшов відмінно. Протягом години ТРП працював завдяки ньому. Установка забезпечила роботу насосного обладнання. А це означає, що у разі необхідності, до 29 будинків та 4 навчальних закладів (до такої кількості подається теплоносій від цього ТРП) будуть з теплом», — доповів під час чергування начальник теплової дільниці Сергій Агруч.

«Облаштування генераторами обʼєктів теплопостачання — питання технічно та фінансово не просте. Але ми попри труднощі робимо все можливе. І під час опалювального періоду працюємо в цьому напрямку. Цей генератор потужністю 380 кВт і відносно тихий в роботі. На ТРП знаходиться персонал, який зможе запустити його, коли це буде необхідно», — резюмував Андрій Клименко, який цього дня чергує по місту.

Читайте також: Татуся Бо, письменниця, блогерка, волонтерка, виконавча директорка фонду «Мрія» | Дніпро Вечірній