Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Підготовка до холодів: на станціях водопостачання та водовідведення Дніпра перевірили генератори

У Дніпрі всі водопостачальні та водовідвідні станції оснащені автономним живленням для безперебійної роботи в осінньо-зимовий період. Від початку повномасштабного вторгнення було закуплено близько сотні генераторів для обладнання автономним живленням станцій водопостачання, підвищувальних насосних станцій та насосних станцій водовідведення всього міста.

«Десь утеплили, забезпечили додатковими обігрівачами у разі відключення централізованого опалення».

На одній з насосних станцій водовідведення на правому березі Дніпра повністю підготувалися до осінньо-зимового періоду. Тут протестували один з генераторів потужністю 160 кВт.

Євген Коваленко, начальник насосної станції водовідведення: «Станція тепер автономна і може працювати самостійно, незважаючи на відключення. Люди будуть в теплі, місце буде працювати».


Спеціальні шафи на станції у разі відключення світла автоматично підключаються до альтернативного електроживлення. Працівники вже знають, як відпрацювати таку ситуацію.

Євген Коваленко, начальник насосної станції водовідведення: «На кожній станції ми проводимо заплановані тренування персоналу, який повинен реагувати на термінові відключення електроживлення, якісь аварійні ситуації. Приїжджаємо, проводимо з людьми тренування, щоб вони не розгубилися, знали де що відключати».

Лише ця станція водовідведення обслуговує десятки тисяч абонентів у Дніпрі.

«Це шкаф управління насосними агрегатами з інформаційним табло, на якому показано основні характеристики — тиск, напруга».

Цей прилад слідкує за роботою насосної станції водопостачання. Для безперебійної подачі води тут встановили 2 генератори загальною потужністю 740 кВ.

Олександр Калниш, начальник водопровідної насосної станції: «Також встановлено 2 насосних агрегати марки Grundfos з частотними перетворювачами, що в рази знижує витрати електроенергії. Дане обладнення заправлено пальним, перевірене і готове до роботи в осінньо зимовий період».

Від початку повномасштабного вторгнення Дніпро закупив 92 генератори для обладнання автономним живленням станцій водопостачання, підвищувальних насосних станцій та насосних станцій водовідведення у місті.

Читайте також: Аптеки Дніпра перевірили на доступність для маломобільних людей

https://www.youtube.com/watch?v=_JXTxdz0udU