Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Під Дніпром відкрили південний обхід міста

У Дніпрі відкрили нову південну об’їзну дорогу під салюти та проїзд ретро техніки. Ця подія стала одним із найбільших інфраструктурних проєктів області. Дорога з’єднає трасу Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь та Південний міст. Будівництво розпочали ще у 2012 році та тільки через десять років вдалося завершити проєкт.

Подарунок до нового року. У Дніпрі відкрили нову південну об’їзну дорогу. Нова магістраль з’єднала Запорізьку трасу та Південний міст, на її відкриття чекали десять років.

Максим Беспальчук, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації: “Сьогодні ми з вами зустрілися на південному обході, і я хочу сказати, що жодне європейське сучасне місто не може обійтися без якісної об’їзної дороги. Дійсно, ми дуже раді, що трохи розвантажимо місто від транзитного транспорту, а це дасть зручності як перевізникам, так і містянам, громадському транспорту”.

Почали будувати об’їзну ще у 2012 році, згодом об’єкт заморозили. Він простояв вісім років, поки у 2020 році не попав під програму «Велике будівництво». Магістраль почали укладати заново, проєкт видався складним.

Микола Тимофеєв, представник підрядної організації: “На дорозі працювало більше 300 людей, більше 150 одиниць техніки. В стислі терміни даний об’єкт був реалізований. Він дійсно був складний, зі складними ґрунтовими умовами, водовідводом, і дійсно, я дуже дякую нашій великій команді, яка реалізовувала цей об’єкт на Дніпропетровщині”.

Перша об’їзна обласного міста протяжністю 7 км має чотири смуги руху. Збудована за сучасними технологіями, з дотриманням всіх норм та стандартів. Аби така подія для області запам’яталася, організували цікаве дійство.

Олександр Коломійцев, начальник служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області: “У нас рух відкриває вантажний транспорт, який ще будував, розбудовував дороги Дніпропетровщини ще у 30-х роках. Сьогодні у нас проїдуть історичні автівки. Історичний вантажний транспорт проїде цією новою дорогою, довжина якої 7 км 100 м. І ви побачите саме те, що будували ті автівки. І завершить колону авто, яке будувло саме цю транспортну розв’язку.

Очолювала колону легендарна автівка ГАЗ-2А 1939 року випуску. Вона приїхала із запорізького музею ретро техніки. Пан Семен каже: цей автомобіль був задіяний у будівництві доріг в далеких роках минулого століття. Проїхатися на ньому по-новенькому дорожньому полотну – за щастя.

Семен Мушин, водій: “Эмоции, конечно.Представляете, автомобилю, которому сегодня столько много лет, и совершенно новая дорога. Конечно, самые положительные эмоции”.

Відкриття об’їзної дороги розвантажить Дніпро, знизить кількість транзитного транспорту та ДТП, а також дозволить зберігати дороги міста.

Читайте також: З Івано-Франківська до Слов’янська: Дніпропетровщина зустріла святковий автопробіг