Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Під Дніпром урочисто відкрили міський фінал патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Під Дніпром урочисто відкрили міський фінал всеукраїнської дитячо-юнацької патріотичної гри «Сокіл-Джура». 20 роїв по 10 команд старшої та середньої ланки змагатимуться у серії теоретичних і практичних військово-спортивних дисциплін. Три дні хлопці й дівчата житимуть у наметах із багаттями та польовою кухнею, а головне – перевірятимуть себе на витривалість та винахідливість.

Дар’я Біла, директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: “Ключовою метою залишається національно-патріотичне виховання дітей. Але окрім національно-патріотичного, додається ще і військово-патріотичний гарт. Вони своїм завзяттям, командною грою навчаються, що треба діяти разом, треба обов’язково вибудовувати в своєму рою чітке розуміння хто за що відповідає”.

Генадій Поляков, осавул міського фіналу всеукраїнської дитячо-юнацької патріотичної гри «Сокіл» («Джура»): “Окрім змагань буде велика кількість різноманітних інтерактивних заходів. Я так розумію, що будуть майстер-класи від МНС, буде вечірня ватра, де учасники гри будуть співати пісні, спілкуватись на різні теми. Дуже багато спілкування, дуже багато від таборової старшини буде завдань, які вони будуть виконувати, тому що гра передбачає саме дитяче самоврядування, вони самі готують собі їсти, вони самі забезпечують життєдіяльність своїх таборів”.