Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Під час паливної кризи дніпряни масово пересаджуються на альтернативний транспорт

Альтернатива автівці. Все більше українців через паливну кризу шукають, як і на колесах лишитись, і не стояти в чергах за бензином. Тож пересаджуються на велосипеди та електросамокати. Нині вибір такого альтернативного транспорту широкий. Який же найзручніший?

Електросамокати, велосипеди, моноколеса, гіроборди та інші альтернативні види транспорту стають популярнішими в Україні.

Найдоступнішим лишається велосипед. Він не потребує пального, тож корисний і для гаманця, і для здоров’я. Андрій їздить на двоколісному уже близько 13 років. Каже, залізний кінь став для нього надійним другом і ще жодного разу не підводив.

Андрій Мірошник, дніпрянин: «Ну, по-перше, це покращує здоров’я людини. По-друге, ти не залежиш ні від палива, ні від громадського транспорту. Краще за автомобіль, тому що у багатьох випадках ти можеш переїхати там, де автомобіль не зможе. А якщо десь є пробка, яка заважає проїзду, то ти можеш взяти велосипед і піти».

Залізного коня можна придбати в середньому за 12 тисяч гривень. Такий красунчик зможе окупитися приблизно за 10 місяців.

Артем Мороз, журналіст: «Ще один з популярних в Україні варіантів – це електросамокат. На відміну від велосипеда, він більш компактний і швидкий, його легше переносити, і з самокатом можна зайти в громадський транспорт».

Наш наступний герой надав перевагу самокату цьогоріч. Ним накатав уже понад шість сотень кілометрів. Раніше їздив і на велосипеді, і на автомобілі.

Мгер Шахназарян, дніпрянин: “Я бы назвал этот вид транспорта “усовершенствованной альтернативой от велосипеда”. Его можно сложить, компактно хранить дома, можно ездить в магазин, можно заниматься обычной деятельностью. Посещение заведений, госструктур и так далее. Его можно сложить, взять с собой”.

Звичайний самокат в середньому коштує 15 тисяч гривень. У порівнянні з витратою пального для автомобіля, він окупиться уже за пів року.

Інші види електротранспорту мають такі ж потужності, як і самокати, тому витрати енергії будуть однаковими. Обрати найзручніший для себе варіант можна після тест-драйву в крамницях.