Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Під час 27-ї сесії Дніпровської міськради було змінено назви ще 44 вулиць

Вулиця Бандери, Армстронга і королеви Єлизавети II . У Дніпрі дерусифікували ще 44 топоніми, пов’язані з державою-агресоркою. За які ще питання голосували депутати міськради на 27-й сесії? 

Борис Філатов, міський голова Дніпра: «Ми йдемо назустріч усім мешканцям міста стосовно нових назв».

Так міський голова Дніпра прокоментував рішення про дерусифікацію топонімів, пов’язаних з країною-агресоркою. Це стосується 44 назв. Наприклад, вулиця Шмідта тепер стала Степана Бандери.

Олександр Санжара, секретар Дніпровської міськради: «В нас була петиція, яка набрала відповідної кількості голосів, воно пройшло, комісією було обговорення певне. З 19 року ми до цього йшли, але мені здається, таке перейменування, воно якраз в сьогоднішніх умовах показує настрої і депутатського корпусу, і наших виборців».

Дніпряни, яких ми зустріли на колишній вулиці Шмідта, відреагували спокійно.

“Шмідта перейменовують на Бандеру. Ну, нормально».

«Кожен день ходиш і будеш згадувати ту людину історичну, яка дійсно дуже багато зробила для України, своє життя віддала».

«Я давно вже на цій вулиці живу, недалеко тут моя будівля, і трохи незвично, тому що це більше до західної України відноситься».

Назви вулиць замінять в різних районах Дніпра. Історики із рішенням міськради солідарні.

Вадим Прокопов, історик: «Ми не можемо будувати нову незалежну державу, за неї боролися, а вулиці у нас і досі залишаються радянські. Це фундамент радянської комуністичної ідеології, починаючи від Карла Маркса, Ленін — тоталітарна насправді ідеологія, комуністична, яка засуджена». 

Старі ж топоніми приберуть після відповідного рішення Міністерства культури й інформаційної політики. Окрім цього, на сесії депутати дніпровської міськради розглянули ще фінансові і господарські питання.