Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Петро Порошенко повернувся в Україну (ОНОВЛЕНО)

Вранці 17 січня експрезидент та народний депутат України IX скликання Петро Порошенко повернувся до України після місячної відсутності. Про це повідомляє «Укрінформ».

Лідер фракції «Європейська Солідарність» виїхав з України 17 грудня у закордонне відрядження. Після цього 20 грудня ДБР оголосило йому підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Правоохоронці підозрюють його в купівлі вугілля з окупованих територій.

17 січня він вилетів з Варшави до аеропорту «Київ», де на честь його повернення зібрався мітинг. Як передає «Українська правда» з місця подій, при проходженні митного контролю в політика забрали паспорт, через що між його прихильниками та прикордонниками виникли сутички. Після цього Порошенку повернули документи, і він виступив на мітингу перед своїми прибічниками. 

У Прикордонній службі відповіли, що політик пройшов митний контроль згідно з усіма правилами, а працівники служби не перешкоджали його поверненню в Україну. 

У ДБР заявляють, що чекатимуть на колишнього президента в суді об 11:00, де буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою. Об 11:40 Порошенко виступив перед будівлею Печерського суду, після чого відправився на засідання.

Фото — твітер Петра Порошенка
https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/01/img_8172.mp4
https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/01/img_8173.mp4