Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пес-блогер Кокс придбав уже 4 машини для воїнів ЗСУ

Пес – волонтер. Такса з Дніпра збирає кошти на авто для наших захисників. Пес на ім’я Кокс досить відомий в інтернеті, адже заснував всесвітню спільноту чотирилапих волонтерів – собачі та котячі сили. І хвостатим вдалося придбати вже аж чотири автівки. Як працюють «звіросили»?

«Коксик, ти Коксик, ти гарний пес. Даси м’ячика, ні?»

Прудкий бешкетник на перший погляд — звичайнісінька такса. Але насправді пес Кокс — потужний волонтер. Як почалася велика війна, він з друзями вирішив: треба допомагати нашим захисникам. Ініціативу свого хвостатого підтримала господарка.

Ганна Терянік, господарка Кокса: «Це він створив собачі та котячі сили України. Він очолив їх, бо це він іх придумав. У мене є інший пес, молодший, і ось вони вдвох це зробили. А потім до нас приєдналися кішки та інші тварини».

Кокс — блогер, у нього тисячі підписників у соцмережах. Він публікує збори, а користувачі з усього світу відгукуються. Таким чином «звіросилам» України вдалося придбати уже кілька автівок для воїнів.

«Ну от, наприклад, це ми першу машину привезли під Ізюм. Тільки-но звільнили Харківщину, ми вже були там: «Забирайте машину, дуже ми хотіли, щоб вона у вас була. Щоб усі були живі і вона була жива. Дуже ми вам вдячні».

Після першого пікапу одразу купили позашляховик. Третім на фронт рушив мікроавтобус.

«Поможе вам зберегти ваше життя, життя машини. І взагалі, все буде Україна і Харківська область буде визволена остаточно. Віримо в перемогу і дуже вам дякуємо!» — «Дякуємо вам, ми не підведемо!»

А невдовзі Кокс привезе воїнам вантажівку. Ганна розповідає: песик не тільки волонтерить, він іще й психолог. Разом із побратимами зі «звіросил» щодня пише підписникам позитивні пости, щоб підбадьорити.

«Що вони роблять, як вони спілкуються, як вони зустрічаються з друзями, як вони сплять. Якщо спекотно, вони обов’язково розповідають, що потерпають від спеки. Якщо вони йдуть на пляж — ну, так само».

Господарка Кокса запевняє, що чотирилапі волонтери не збираються зупинятися на досягнутому. Та готові допомагати, скільки це буде потрібно.

Читайте також: Авто потрапило у яму або на нього впало дерево – хазяїн має право на компенсацію від Дніпровської міськради