Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Перші шпальти світових ЗМІ про війну росії в Україні 16 грудня

 

Португалія

«Diário de Noticias» – «Антоніо Коста і Володимир Зеленський – люди року» 

Австрія

«Kurier» – «Війна та ігри. Зеленський продакшен»

Поява на телебаченні. Президент України з’являється в телешоу Девіда Леттермана на Netflix. Для багатьох постановка колишнього актора зараз заходить занадто далеко

Шоу однієї людини

Володимир Зеленський був актором, і в цій якості він виступає на світовій сцені з початку війни. Тепер він навіть з’являється на Netflix із Девідом Леттерманом. Чи не надто багато постановки?

Бельгія

«De Standaard»

Американські «Патріоти» мають нашкодити російським

Яке значення у війні можуть мати передові ракети “Петріот” і як Москва відреагує на постачання цієї американської зенітної системи?

«Нам ще потрібна російська енергія». Одинадцять олігархів навколо Хостеджа. Путін уникнув санкцій ЄС. Чому?»

Велика Британія

«Financial Times» – «Найкращі технократи перетворюються на помічників Путіна»

«The Daily Telegraph» – «Кремль планує новий штурм Києва»

Український генерал каже, що напад на столицю неминучий після того, як Кремль мобілізує зусилля, що збільшують кількість військ

Росія готує масштабний наступ у новому році і нарощує сили для просування вглиб України аж до Києва, попередив вищий командувач. Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний заявив, що напад може статися “в кращому випадку в лютому, в березні, а в гіршому – в кінці січня”. Він попередив, що мобілізація Москви «спрацювала» і Росія збирає війська, щоб запобігти поразкам влітку.

Ірландія

«The Irish Times» – «Москва готує свіжі сили для нового наступу на початку наступного року, попередив український генерал.

 

Ватикан

«Losservatore romano» – «Ніхто не може врятувати себе поодинці»

Послання Папи Франциска з нагоди Всесвітнього дня миру LVI, що відзначається 1 січня 2023 р.

Є вірус, який перемогти важче, ніж ті, що вражають людський організм: це вірус війни, який виходить із серця, зіпсованого гріхом. В черговий раз трагедія України та всіх народів, змучених насильством, знаходиться в центрі думок Папи Франциска, який також у своєму щорічному посланні до Всесвітнього дня миру у січні наступного року не забуває про безневинні жертви, спричинені конфліктами щороку. Представлений сьогодні вранці у пресслужбі Святого Престолу документ має тему «Ніхто не може врятувати себе поодинці».

«Блекаут по всій Україні після нової хвилі ударів російських ракет по українських електростанціях»

Сьогодні в Україні зафіксовано серйозні перебої з енергопостачанням після того, як російські ракети вразили 9 електростанцій.

«Il Foglio Quotidiano» (14 грудня) – «Дві журналістки: Анастасія Блищик та Мар’ям Вагідян -мнаші люди року». 

Перша б’ється проти росіян. Друга проти аятол. Дві чудові історії, які нагадують нам, що означає поставити своє життя на захист свободи.

Хорватія

«Večernji» – «Російська агресія та Пленкович підштовхнули Боснію та Герцеговину до ЄС»

Крім Хорватії, із червня Словенія також активно лобіювала надання БіГ статусу країни-кандидата.

Шольц: Радий за Боснію та Герцеговину та статус країни-кандидата. Я також радий, що Хорватія входить до Шенгену.

 

Ізраїль

«Haaretz» – «Передача Україні інформації про Іран через НАТО»

Ізраїль останніми тижнями посилив свою розвідувальну допомогу Україні через НАТО, повідомили Haaretz джерела в Брюсселі, при цьому Єрусалим, як і раніше, прагне залишати свою допомогу країні, яка перебуває в бойових діях, непрямою.

Це було б останнім проявом гнучкості Ізраїлю щодо Києва, коли політичні та військові лідери трохи пом’якшили політику усамітнення, яку вони застосовували після вторгнення росії в Україну 24 лютого. Каталізатором є військова допомога, яку зараз надає Іран Москві, включно з підготовкою російських військ у росії.