Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пережити страхи війни дітям та дорослим у Дніпрі допомагає японський волонтер

Після початку повномасштабної війни в Україні він залишив в Японії успішний бізнес і приїхав волонтерити — допомагати дітям і дорослим пережити страхи війни. Пікачу — японський волонтер, який живе в шелтері для переселенців, влаштовує свята для дітей і щиро вірить в беззаперечну перемогу України. 

Після початку повномасштабного війни залишив успішний бізнес в Японії і приїхав займатися волонтерською діяльністю в Україну.

Піка Чуджо Хідето, підприємець, волонтер з Японії: «Я приїхав з Японії в Україну, щоб допомогти дітям, які постраждали від війни, дарувати посмішки та підтримку, щоб перетворити турботи українського народу на надії та мрії. Я буду працювати в Україні, поки діти України не зможуть жити в мирі. Я був менеджером японської компанії. Дізнавшись із повідомлень у ЗМІ про загарбницьку війну, продав компанію та почав волонтерити».

У Дніпрі японець оселився в шелтері для вимушених переселенців. Разом з українськими колегами організовують свята для дітей.

Максим Масленніков, заступник голови благодійного фонду: «Ми дуже хочемо відволікти діток, тут близько ста дітей. Це вже третій захід з нашими японськими партнерами».

Сам Пікачу намагається підтримувати не тільки малечу, яка постраждала від війни, а й дорослих.

Юрій Асєєв, мешканець шелтера, переселенець з Луганщини: «Ми одразу порозумілися, постійно проводимо шахові турніри. У нас тут хлопець був поранений, тож якщо я виграю партію – він грає український гімн, якщо Піка – японський».

Японський волонтер запевняє, що буде допомагати Україні і після її перемоги над ворогом.