Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенці з Донеччини відновили сімейний бізнес на Дніпропетровщині

Втекти від обстрілів та розпочати наново родинний бізнес. Сім’я переселенців з Донецької області відкрила магазин на Дніпропетровщині. В планах – розширювати мережу.

Родина мала чотири магазини на Донеччині. Там продавали продукти та господарські товари. Задумуватися про евакуацію почали, коли стало зовсім гаряче.

«Одна неподалік впала. Я якраз працювала у магазині. Одразу вікна повилітали, двері. Пилюка скрізь, цегла летіла», згадує власниця бізнесу Людмила.

Переселенка Людмила каже, переїхали, бо вдома вже неможливо було жити. Ні світла, ні газу, ще й постійні обстріли. Кожен з магазинів пошкоджений. Жінка зізнається, настрашнішими були раптові авіаудари ворога.

Остаточно евакуювалися влітку. В середині серпня відкрили магазин у Новомосковському районі. Друзі порадили підходяще приміщення.

«Вцілілі полиці перевезли з одного магазину. Холодильники з іншого. Загалом «зібрали» з чотирьох магазинів один. Половину товару з собою забрали і вивіску. Тепер вже все тут замовляємо», – розповіла Людмила.

Жінка каже, розуміє, наскільки зараз важливо тримати економічний фронт. Працювати, підтримувати державу податками. Тим паче, коли є родинна справа. Згодом планують розширяти бізнес на Дніпропетровщині. А коли українські захисники відгонять ворогів якнайдалі, будуть відновлювати пошкоджені магазини на Донеччині.

Читайте також: У Дніпропетровській області зібрали третину врожаю соняшника