Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенці отримують гуманітарну допомогу до новорічних свят

У волонтерському хабі «Доброго ранку, ми з Маріуполя!» кипить робота. До новорічних свят переселенці отримують гуманітарну допомогу. Маріупольці підтримують всіх, хто був вимушений покинути свої домівки та переїхав до Дніпра.

«Вперше – це взагалі вперше. А вторинка раз на місяць».

Волонтерський хаб видає гуманітарку переселенцям. Щодня приймають більше 300 родин.
Допомогу отримують зі всього світу.

Марина Перетятько, співзасновниця волонтерського хабу «Доброго ранку, ми з Маріуполя!»: «Ми раді, що перед новим роком люди можуть, звернувшись до нас, отримати фундаментальну допомогу, яка включає не тільки продукти харчування, а й засоби особистої гігієни».

У пакунку крупи, молоко, консерви та солодощі. Для малечі — дитяче харчування, памперси, іграшки. Більшість волонтерів хабу — переселенці.

Богдан, переселенець, волонтер: «Звик святкувати з сім’єю, але наразі неможливо до неї потрапити, тому будемо якось так святкувати. По-перше, соціально активна позиція — допомагати своїй країні. Якщо я не можу допомагати на фронті, я маю допомагати якось тут, у тилу». 

Волонтери вдячні Дніпру за прихисток. Але наступного року мріють зустріти свята вдома.

Роман Перетятько, засновник хабу, військовий капелан: «Ми все-таки звикли вже до цього міста. Ми цьому місту вдячні за те, що воно нас прийняло. Ми повернемось у Маріуполь. Як тільки буде ця можливість, ми відразу звідси зриваємось і вертаємось до Маріуполя. І там починаємо і далі нашу справу соціального служіння». 

Щоб отримати гуманітарку, треба принести довідку ВПО, ідентифікаційний код і паспорт.