Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенці Дніпропетровщини можуть отримати додаткову грошову допомогу, – Мінреінтеграції

Переселенці, які переїхали до Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької, Львівської, Чернівецької областей можуть отримати фінансову підтримку від благодійної організації BHA&Save the Children. Про це повідомили в міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Хто може її отримати

На допомогу у 2 200 грн грн можуть розраховувати внутрішньо переміщені особи, які змінили місце проживання протягом останнього місяця. Також благодійна організація виплачує допомогу тим, хто перебуває у скрутному матеріальному становищі. Це такі категорії українців:

  1. Домогосподарство веде жінка;
  2. Домогосподарство веде особа похилого віку (60+);
  3. Домогосподарство веде особа з інвалідністю;
  4. Домогосподарство з дитиною та особою з інвалідністю, хронічною хворобою, тимчасовою травмою (перелом, післяопераційний стан тощо);
  5. Домогосподарство з дитиною та особою похилого віку (60+);
  6. Домогосподарство з двома і більше дітьми;
  7. Домогосподарство з дитиною під опікою;
  8. Домогосподарство з вагітною жінкою або мамою, яка годує грудьми дитину віком до двох років.

Як зареєструватися та отримати допомогу

В Мінреінтеграції пояснили, що для того, аби податися на отримання такої допомоги треба зателефонувати на гарячу лінію за номером: 0 800 609 845. Якщо гарячі лінії перевантажені, можна написати в особисті повідомлення на сторінку благодійників у Facebook та залишити свій номер телефону.

Раніше сайт ДніпроTV писав, що обласний центр прийняв майже 180 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Соціальні послуги тільки в одному Дніпровському міському терцентрі отримують майже 6 сотень переселенців.

Читайте також: Як жителям Дніпропетровщини викликати поліцію, якщо лінія “102” не працює: номери телефонів