Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенка з Маріуполя розвиває бізнес у Дніпрі

Її іграшки та одяг знав кожен маріуполець. Бізнес активно розвивався, поповнювався асортимент виробів для дітей та дорослих. Але війна все змінила. Дніпро TV продовжує цикл сюжетів про українців, які через російську агресію втратили житло і роботу, але знайшли себе у нашому місті. Історія тринадцята: «Марі і Поль».

Руслана заснувала власне підприємство в Маріуполі 2018 року. Шила дитячій і жіночий одяг, пледи, білизну. Плюшеві рельєфні іграшки продавали по всій Україні. 
Дівчина виїхала з Маріуполя у перший день російського наступу.

Руслана Щербина, засновниця швейного виробництва «Марі і Поль»: «Треба щось робити, я не звикла так сидіти вдома. Я почала писати бізнес-плани, на гранти усі подаватися».

У Маріуполі залишилось швейне обладнання на три мільйони гривень. Співробітниця вивезла вишивальну машину.

Руслана Щербина, засновниця швейного виробництва «Марі і Поль»: «На Василівці ті гади почали казати, що машина не поїде. Але, дякувати Богові, робітниці, яка почала казати, що це на ремонт, бо вона не працює. Ми її повернемо, бо її можна відремонтувати тільки у Дніпрі».

З літа вдалося відновити виробництво у Дніпрі. Закрійники, швачки та вишивальниці – з Маріуполя.
На деяких виробах – символіка рідного міста.

Руслана Щербина, засновниця швейного виробництва «Марі і Поль»: «Ми шиємо дитячий одяг, жіночий одяг — це переважно худі, спортивні теплі костюми. Зараз зима, потрошку будемо переходити на весну. І трошки виготовляємо м’яких іграшок».

Руслана сподівається на розширення бізнесу. У Дніпрі їй комфортно. Одразу після звільнення Маріуполя вона планує повернутися до рідного міста.