Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенка з Краматорська відкрила арт-коворкінг у Дніпрі

Пошиття одягу, майстер-класи з 3D-друку та багато іншого. У Дніпрі розпочав роботу соціальний арт-простір. Його засновниця переїхала до Дніпра з Краматорська. На заняття та зустрічі приходять переселенці й дніпряни, участь в них — безкоштовна.

У рідному Краматорську Олена завдяки гранту відкрила арт-простір для молоді. Рік тому команда переїхала до Дніпра, їм вдалося вивезти більшу частину обладнання. Тепер у соціальному просторі навчають дніпрян та переселенців.

Люди приходять до центру і вчаться шити прості речі. Користуватися обладнанням можна безкоштовно.

Олена Кучерук, переселенка, засновниця арт-коворкінгу «Shift»: «У нас є текстильний принтер, ним також можна користуватися. І трошки сублімаційного обладнання — друк на чашках можна робити. І зараз в нас новий напрямок — 3D-принтер».

Нині у просторі майстер-клас зі створення ліногравюри. Зображення вирізають на лінолеумі, а потім воно друкується на папері або тканині.

Ната Захарчук, ведуча майстер-класів: «Зараз, перед святами, я буду пропонувати зробити якісь листівочки, скажімо так. Тому що ідея якраз така, що можна зробити декілька майже однакових».

Фотографиня Світлана прийшла на майстер-клас, щоб опанувати нові навички. Вона — переселенка з Харкова.

«Хочу зробити якісь патріотичні сумки, і подарую своїм друзям на згадку про Дніпро, про Харків і про Україну. І про те, що ми переможемо», – розповідає вона.

У Дніпрі Олена знайшла однодумців і має чимало цікавих проєктів, які планує згодом реалізувати.

Олена Кучерук, переселенка, засновниця арт-коворкінгу «Shift»: «Зараз я вже як у тому мемі, коли мене питають, чи я поїду. Я така: «Так хорошо тут, по-домашнему». Я вже звикаю, я вже полюбила місто».

Невдовзі стартують нові курси, серед них — створення принтів на одязі. Разом з тим в арт-просторі постійно проводяться підтримуючі зустрічі з психологами та митцями.

Читайте також: В управлінні соцзахисту Дніпра запровадили єдиний міський реєстр: як він працює