Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенка з Донеччини працює з дітьми в Дніпрі

Дарія Гладка до останнього не хотіла покидати рідний Часів Яр, що на Донеччині. Але після прильоту у власний будинок було прийнято складне рішення – виїжджати. Перший тиждень у Дніпр Дарія з батьками просто оговтувалися від пережитого. Далі були пошуки роботи, які увінчалися успіхом. 

За фахом Дарія вчитель фізичного виховання, у рідному Часовому Ярі працювала педагогинею-організаторкою, тому в нашому місті також хотіла знайти роботу за фахом. Але і подумати не могла, що допоможе їй в цьому стоматолог. Як саме – дивіться у сюжеті. 

24 лютого прокинулася від вибуху. Чоловіка призвали на військову службу. Дарія залишилася з батьками.

«Це було дуже рішення таке… У нас 8 лютого сталося так, що був приліт під мою літню кухню. Прямо біля будинку. І це була остання крапля, коли ми були повинні виїхати», каже вона.

Перший тиждень у Дніпрі Дарія просто заспокоювалася. Далі стала шукати роботу. 

«Я пішла до стоматолога, бо коли була у рідному місті, дуже погано вже було з зубами. Я шукала роботу, чи то случайно сказала це лікарю, я сказала чим я займаюся. І він сказав, тут у нас є такий чудовий центр “Штурм», і я спробувала сюди прийти. І так сталося, що мене тут дуже тепло прийняли, і я дуже цьому рада», — ділиться дівчина.

У «Штурмі» Дарія працює художньою керівницею. Вона займається з маленькими дітками хореографією, спортивними та розвиваючими іграми.

«Я отримую дуже позитивні емоції, коли займаюся з такими малесенькими дітьми. Вони мене неначе аж заряджають. Я потім приходжу додому, у мене стільки емоцій, це дуже класно», — підсумовує Дарія.

А вона у свою чергу дарує їм свою любов та тепло. І мріє лиш про одне: «Мрію щоб закінчилася війна, і мій чоловік повернувся нарешті поближче до мене».

Читайте також: У Дніпрі відкриється мобільний офіс молодіжних рад