Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переселенець із Сєвєродонецька облаштував у Дніпрі гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб

Переселенець із Сєвєродонецька облаштував у Дніпрі офіс для прихистка людей, які тікають від війни. Артем Гудим із родиною був змушений виїхати з охопленого вогнем рідного міста. Втім, у Дніпрі винайняти квартиру не вдалось, тож чоловік орендував офісне приміщення і вирішив зробити з нього гуртожиток для інших переселенців.

Артем Гудим, переселенець, волонтер: “Цінності помінялися, розумієш, коли немає поїсти, немає води, і коли прилітають снаряди, і не знаєш, чи виживеш сьогодні”.

Артем до останнього не виїжджав з Сєвєродонецька. Допомагав стареньким та возив їжу і ліки до підвалів. Коли обстріли стали майже безперервними, жити в місті стало просто неможливо. Тому чоловік разом з родиною переїхав до Дніпра. Тут він продовжив допомагати іншим, відкривши гуртожиток для переселенців.

“Зараз роботи багато – планую, то замовляю ліжка, то ще щось. Так я справляюсь з цими емоціями, допомагаючи людям”.

Двері гуртожитка відчинені постійно, і це місце вже стало другим домом для інших переселенців.

Неля, переселенка: “Молодці волонтери. Звісно допомагають, і дуже допомагають. І посудом, і матрацами, і подушки, і ковдри поприносили. Дуже люди співчувають нашому горю”.

Місце, де розташували прихисток – звичайний офіс. Артем винайняв приміщення після того, як не знайшов у місті квартири для своєї родини. Втім, місця тут багато, тож чоловік вирішив допомогти іншим та безкоштовно надати житло всім, хто цього потребує. Зараз тут вже є майже все необхідне для життя.

Артем планує збільшувати кількість ліжок, і ви можете допомогти у цьому. Щоб оплатити ліжка, досі потрібні гроші, тому що внесків від мешканців та волонтерів не вистачає. У офісі також є інші приміщення, де зараз можуть розміститися переселенці, але грошей на їхнє облаштування немає.