Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пересадка шкіри: у дніпровській лікарні надають мікрохірургічну допомогу захисникам

Мікрохірургічна допомога захисникам. В одній з лікарень Дніпра воякам роблять операції з пересадки шкіри. Як відновлюються пацієнти? 

«Розрив танка, удар і все — маємо травму».

41-річний військовий Сергій своє поранення запам’ятає надовго. Чоловік лікується третій тиждень. Днями йому пересадили шкіру зі спини на руку.

Сергій, військовослужбовець: «Був бій, виносили пораненого. Поки надавали медичну допомогу, прилетіло мені».

Хірурги щодня проводять десятки складних операцій. Реконструктивну допомогу надають фахівці лікарень лише у трьох містах України.

Олег, реконструктивний та пластичний хірург: «За допомогою мікроскопу ми зшиваємо клітини донорської і реципієнтної артерії та вени, розмір їх іноді менше волосини. Працюємо тяжко, поранених багато. Такі операції роблять у Дніпрі, Києві і Львові».

Везуть поранених до Дніпра звідусіль. За одну ніч можуть доставити до 10 військових. Пацієнтів лікують надсучасним обладнанням.

«Це апарат «терапія ран». Він створює негативний тиск на рану, процес регенерації та очищення рани відбувається швидше».

Попри важкі травми, захисники не втрачають настрій і віру в нашу перемогу.

Назар, військовий: «Я артилерист. Кожен день стріляли. Я вірю в перемогу України, Україна переможе, ми незламні».

Від початку повномасштабної війни навантаження на медичний персонал значно зросло. За словами медиків, для відновлення одного хворого можуть проводити кілька хірургічних втручань.