Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Перенесення автостанції та перебудова зруйнованого будинку Померанцева: що планують будувати в Дніпрі

У Дніпрі пройшло засідання архітектурно-будівельної ради, на якому розглядали проєкти забудови трьох кварталів міста. Про це повідомляє Деньги.Информатор.

Першим представленим проєктом стала забудова кварталу між вулицями Паторжинського, Гончара, Чернишевського та Жуковського від бюро ФОП “Єрошек Ю.В”. Згідно з детальним планом території, на вул. Гончара, 18-22/вул. Паторжинського, 7, 7-а мають збудувати багатофункціональний комплекс на 200 квартир, 6635 м² офісів та 1155 м² торгових приміщень. У комплексі планують створити 360 паркомісць, 317 з яких будуть у підземному паркінгу. Озеленення кварталу складе 1,1 га від загальної площі 3,78 га. У майбутньому на території кварталу планують збудувати ще 3 комплекси.

Другою локацією, на якій планують забудову, став квартал між вулицями Коцюбинського, Липинського, Харківською та Глінки. За планом, звідси перенесуть автостанцію “Новий центр”, а замість неї створять зелену зону. На місці згорілого будинку Померанцева планують збудувати багатофунціональний комплекс. Його фасад відновлять та інтегрують у нову будівлю.

Також на засіданні обговорили розвиток території біля монумента Слави між пр. Яворницького та вулицями Сімферопольською, Селянським узвозом та Горбистою. Тут планують збудувати багатоповерхівки, які виходитимуть фасадом на вулицю Сімферопольську. У глибині кварталу збудують офісні будівлі з підземними паркінгами. 

Крім того, вулицю Горбисту планують зробити двусторонньою для автомобілів та облаштувати тут пішохідний бульвар. Тупикову вулицю Обручова виведуть на вул. Сімферопольську, а в перспективі хочуть прокласти ще одну вулицю з півночі на південь кварталу.

Читайте також: Дніпро отримав від Польщі гуманітарну допомогу