Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переможці «Студентської весни-2023» в Дніпрі передали свої виграші на потреби армії

Переможці цьогорічної «Студентської весни» у Дніпрі віддали свої грошові призи на придбання автівки для ЗСУ. У Дніпрі відбувся конкурс самодіяльної творчості серед вишів «Студентська весна-2023». Через велику війну формат заходу змінили. Конкурс проходив в один етап. Цьогорічна тема — волонтерський рух серед студентів.

«Студентська весна» повернулась до Дніпра — минулого року він не проходив. Студенти кажуть, дуже чекали його і щойно дізнались, що «Студвесні» бути, стали ретельно готуватись.

Дмитро Бондар та Руслана Петрівська, студенти Університету митної справи та фінансів: «Ми виступали з піснею, танцем та театром студентським. І я вважаю, що ми виступили нереально круто, ми заряджені, емоції через край. Нам дуже не вистачало «Студвесни», побачитись з іншими університетами, трішки відчути оцей смак змагання між нами. Тому нам дуже сподобалося».

Цього року, враховуючи воєнний стан, дещо змінили формат заходу. Виші самі призначили конкурсантів і одразу — фінал. Змінився і склад журі. Оцінювали учасників «зіркові» гості.

Дмитро Голубєв, член журі «Студентської весни-2023»: «Студентський романтизм, ефект змагання — це невід’ємна частина студентського життя. А оскільки повномасштабне вторгнення забрало деякі моменти у студентів, мені здається, що студенти, як ніхто, повинні дихати на повні груди».

Володимир Борисов, член журі «Студентської весни-2023»: «Підготовка до виступу дуже зближує колективи. Вона показує, що є життя окрім пар, зробити домашнє завдання — я маю на увазі в інституті. Я можу сказати за себе та своїх друзів: жоден не пошкодував, що колись брав участь».

Загалом у конкурсі взяли участь 9 команд від різних вищих навчальних закладів міста. Кожен з них залишився переможцем, адже метою заходу було зібрати кошти нашим захисникам.

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «І я неймовірно вдячна нашим студентам, які вийшли, дівчата та хлопці, з пропозицією, що всі кошти від перемоги вони складуть, і придбають автомобіль для наших захисників, для хлопців, для дівчат, які захищають нас зараз на фронті».

Загалом усі команди отримали грошову винагороду на загальну суму 200 тисяч грн. 

Читайте також: На Дніпропетровщині залізничник планував підірвати колії для зриву контрнаступу