Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Перейняти досвід: делегація з Миколаєва відвідала Дніпро

Дніпро — Миколаєву. До міста завітала делегація з Миколаївської міськради. Їх зацікавила чітка і злагоджена робота комунальників та транспорту, освітні проєкти, благоустрій. Кажуть, хочуть перейняти тутешній досвід для вдалого відновлення свого міста після війни. Ця поїздка відбулась завдяки підтримці Міжнародного республіканського інституту та Агентства США з міжнародного розвитку. 

Найперше, що захотіли побачити гості з Миколаєва — як відбуваються роботи з благоустрою в Дніпрі. На бульварі Слави нині облаштовують пішохідну зону.

Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР: «На цьому бульварі ми зараз виконуємо влаштування покриття з тротуарної плитки і асфальтування велодоріжок. В майбутньому, після завершення даних робіт, будемо приступати до дорожньої частини, а саме — комплексної заміни асфальту». 

Делегація пройшла вздовж бульвару, уважно придивляючись до кожної дрібниці. Кажуть, хочуть запам’ятати всі деталі, аби згодом втілити все у власному місті.

Михайло Талпа, радник міського голови Миколаєва з питань ЖКГ: «Нам дуже цікаво переймати досвід у плані заміни, наприклад, люків. Тому що Дніпро використовує новітню технологію. Це запечений бетон з чавуном, що не дозволяє, а точніше, зупиняє крадіжки. Немає сенсу брати люк, який  вже не є металевим, а запечений бетон з металом й інше. Тому у вас крадіжки нових люків рівні нулю. Ми сьогодні переймаємо також і цей досвід для того, щоб у Миколаєві були такі самі люки». 

Ремонти на цій ділянці розпочали минулого місяця і планують завершити до кінця липня. Далі — прогулянка локаціями, якими Дніпро пишається найбільше.

Сергій Пустовий, депутат дніпровської міської ради: «Перша локація, де ми зустрілися з нашими колегами — це вулиця Короленка. Дмитро Волик, головний архітерктор, та Сергій Білий, головний художник міста, розповіли, як саме відтворився цей простір, як саме він змінився, що було до того, й наші колеги побачили, що сталося після. Бачив їхню реакцію. Це вражає. Й місто Дніпро вражає». 

Гості побачили справжнього Аполлона, прогулялись затишним Прибережним сквером і оцінили красу та унікальність архітектури й дизайну.

Вікторія Переверзєва, депутатка Миколаївської міськради: «Місце фантастичне. Те, що фонтани працюють… Ми також місто на воді, Миколаїв. Але у зв’язку з тим, що ми були під щоденними обстрілами, взагалі річкова інфраструктура, все зачинено, нічого не працює — ні фонтани, ні води не було. А ось це, як невеличке повернення в якесь те, минуле життя для мене, якщо чесно». 

Прогулянка найдовшою набережною в Європі була з вітерцем. Миколаївці кажуть, Дніпро вразив затишком, красою і комфортом. Мріють, аби в їхньому рідному місті, зраненому війною, невдовзі закипіла робота з відновлення.

Читайте також: У Дніпрі прибирають парки та готують їх до проведення літніх заходів