Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Переговори між Україною та рф призупинено – Подоляк

Антикризовий радник голови Офіса Президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону повідомив, що переговорний процес між Україною та рф призупинений.

Він пояснив, що переговорний процес – дуже складний і залежить від розвитку подій в Україні. Президент Зеленський активно його модерує, виходячи з адекватної оцінки того, що відбувається в країні та про що саме йдеться чи може йтися на переговорах.

«Російська ж сторона все ще залишається у своєму стереотипному мисленні. І не міняє його з початку війни», – наголосив радник ОПУ.

Він розповів, що переговори було призупинено, оскільки після стамбульського комюніке не було якогось суттєвого просування.

«Але будь-яка війна все одно завершуватиметься за столом переговорів і модерувати цей процес, як мені здається, буде пан Зеленський», — зазначив Подоляк.

Нагадаємо, росія та Україна після початку повномасштабної війни провели серію переговорів.

Спочатку Кремль висував ультимативні вимоги Києву, зокрема щодо демілітаризації та денацифікації, які російський диктатор Володимир Путін оголосив метою загарбницької війни Росії проти України. Згодом позиція країни-агресора на переговорах пом’якшилася.