Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пентагон не підтвердив дані про переміщення ядерної зброї в росії

У Міністерстві оборони США заявили, що не можуть підтвердити дані про перевезення російської тактичної ядерної зброї залізницею. Про це 5 жовтня повідомив сайт «Голос Америки».

«У ядерному питанні ми, безумовно, чули брязкання зброєю від путіна. Але ми не бачимо жодних ознак, які б змусили нас змінити нашу позицію щодо ядерної зброї», – сказала заступник помічника міністра оборони, яка займається питаннями росії, України та Євразії Лора Купер.

Купер офіційно повідомила про передачу Україні нового пакету в галузі безпеки на суму до 625 млн доларів. «Зараз на боці України не лише її власні можливості, а й можливості всіх її союзників та партнерів. Сполучені Штати не лише надають (Україні – ред.) додаткові боєприпаси, але ми також інвестуємо у виробництво боєприпасів», – заявила Купер.

За її словами, українські захисники успішно продовжують контрнаступ. «Незважаючи на те, що російський уряд сьогодні ухвалює закони, щоб незаконно претендувати на деякі українські території, реальність на місцях така, що Збройні сили України продовжують відвойовувати територію та закріплювати свої завоювання, – заявила заступник помічника міністра оборони. – Український контрнаступ у Херсоні значно просунувся за останні 24 години, і українські сили продовжують звільняти села, просуваючись уперед».