Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Пекарі у Дніпрі роблять хліб для волонтерів та військових

Свіжий хліб для наших захисників. В Україні створена чи не найбільша волонтерська мережа в світі. Великий координаційний центр працює у Дніпрі. Наше місто стало одним із ключових логістичних вузлів для волонтерів.

Та допомагають захисникам і звичайні громадяни. Невеличка родинна екопекарня нині випікає хліб для волонтерів та військових.

«Я помню моменты, когда просыпался утро и сам себе задавал вопрос: «А ради чего я живу?»

Криза 2008 року ледь не зруйнувала життя Сергія. Чоловік втратив роботу і не знав куди рухатися далі. Тоді в інтернеті він натрапив на відео про випікання хліба і одразу загорівся цією ідеєю.

Сергій, пекар: «И вот тогда я изначально построил печку. В интернете, опять-таки, нашёл ролики, где ребята рассказывают подробно как её можно сделать самостоятельно. Потом нашёл ребят, которые рассказывали как правильно делать хлеб. И начал самостоятельно заниматься этим делом».

Перша саморобна піч вміщувала  12 хлібин. Друга, яку Сергій теж зробив власноруч, була вже на 54 буханки. Коли і цього стало замало, довелося купити промислову піч на 200 виробів. Пекарня – родинна справа. Разом потихеньку розвивали свій бізнес, та аж ніяк не чекали війни.

Сергій, пекар: “Я когда услышал первый взрыв, я проснулся. Когда прогремел второй, я подорвался к окну и увидел зарево. Наташа ещё спала, я её разбудил и сказал простую фразу: “Началось”.

Деякі родичі та знайомі родини поїхали за кордон. Проте, наші герої так не змогли.

Наталя, дружина Сергія: «Я, наверное, большая трусиха, чем мои дети. Спрашивала у старшей дочери, может всё-таки поехать? Дети категорически против, дочка сказала: «Ну, и как мы оставим наших мужчин?» И вот как можно выехать из города? Вот, глядя на своих детей, я не могу этого сделать».

З перших днів війни родина пече хліб для волонтерів та військових.

Сергій, пекар: «Один день мы работаем на магазины для людей, у которых есть деньги. И благодаря тому, что они покупают, у нас есть средства, чтоб закупать сырьё и делать хлеб для волонтёров».

Такий хліб дійсно корисний для наших захисників, оскільки виготовлений з натуральних інгредієнтів.

«Вот это вот основные ингредиенты – ржаная мука, пшеничная мука, солод, сахар, соль, кориандр и мёд».

Декілька разів на тиждень, щойно з печі, хліб розвозять по Дніпру й за межі міста. Одну з останніх партій волонтери відвезли у Харків.

Наталя, дружина Сергія: «Каждое утро, когда я просыпаюсь, одно только чувство – вера в нас, вера в наших солдат. Они бесстрашные. Когда вот каждый раз смотришь новости, как они побеждают врага и радуются, сразу сердце колотится и радуешься вместе с ними».

Доки військові боронять країну на фронті, кожен із нас може допомогти в тилу. Такої думки дотримується ця родина, і закликають українців приєднуватися до волонтерства. Будь-яка допомога – новий крок до перемоги над ворогом.