Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Патрулювання з правоохоронцями: чи дотримуються дніпряни комендантської години?

Йдуть з роботи, вигулюють собак чи пиячать… Хто вони, порушники комендантської години? По законах воєнного часу, після півночі і до п’ятої ранку в Дніпрі на вулиці знаходитися не можна, але чи дотримуються  люди цього правила?

Артем Мороз, журналіст: «На годиннику – північ, комендантська година уже настала. Щоб перевірити, чи дотримуються її люди, вирушаємо з правоохоронцями патрулювати вулиці Дніпра».

Щоночі поліцейські проїжджають до 200 кілометрів та десятки вулиць, щоб виявити порушників комендантської години.

Костянтин Заскока, заступник командира роти :  «Все залежить від дня — або  будні, або  вихідний. Якщо вихідний, то порушників більше. Ну, в залежності від дня, від 10 до 15 чоловік можна знайти вже в комендантську годину».

Правоохоронці кажуть, з настанням теплої пори  порушників побільшало. Наприклад, водій цієї автівки о пів на першу ночі їздив вулицями Дніпра. Після зустрічі з правоохоронцями довелося пригальмувати. Чоловік пояснює, везе дружину з роботи. Після перевірки ніяких порушень поліцейські не виявили та відпустили подружжя:

«Добре, все, гарного вечора вам. До побачення».

Через світломаскування патрулювати важко, кажуть поліцейські. Доводиться вдивлятися в кожен кущ та закуток.

Костянтин Заскока, заступник командира роти: «Так. Тяжко. Але ми стараємось ближче під’їхати, придивитися».

 Таким чином вдається знайти порушників.

Цей громадянин був на підпитку, та окрім порушення комендантської години, ходив без документів. У такому разі йому загрожує адміністративне покарання у вигляді штрафу. На тій же локації зустріли ще одного «мандрівника». Правоохоронці його ретельно перевірили, провели профілактичну бесіду та відпустили додому.

І так, кажуть правоохоронці, доводиться всю ніч бігати за любителями нічних прогулянок.

Людмила Копиленко, інспекторка прес-служби управління патрульної поліції в Дніпропетровській області: «Патрульні відпрацьовують виклики і також вони дивляться, як дотримуються комендантської години люди, й попереджують кримінальні злочини. Тому, аби їх не відволікати, треба все-таки дотримуватися оцього правила й не порушувати комендантську годину. Це також може заважити патрульним відслідковувати тих осіб, які можуть бути причетними до диверсій».

Поліцейські просять людей  під час комендантської години не вештатись вулицями і не відволікати поліцейських від роботи.