Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Патріотична клумба: в парку Писаржевського у Дніпрі з’явився квітковий тризуб

Три в одному — «дихаючий» державний герб, зелена зона й акція підтримки здорової екології. Молодь Дніпра провела захід, у якому могли взяти участь усі бажаючі пересічні містяни. Як учасникам акції вдалось вдихнути життя у тризуб і хто був ініціатором цього задуму?

Парк ім. Писаржевського відтепер буде милувати око містян не лише охайними алеями, а й квітучим гербом України. Молодіжні організації Дніпра об’єднались, аби відтворити за допомогою квітів могутній український тризуб. Ідея зробити квітковий символ у Дніпрі прийшла двадцятирічній дівчині на ім’я Еліна.

Еліна, представниця громадської організації «Об’єднання міських гуртожитків»: «Одного дня я побачила дуже гарний проєкт від міської ради. Він називається «Дніпро квітучий». І одразу запропонувала нашій команді долучитися до цього проєкту. Мене одразу кожен з наших підтримав, тому що в нас дуже ініціативна молодь. Зараз, я вважаю, що є важливим підтримувати нашу країну. Тому тризуб — це як знак нашої поваги й нашої підтримки нашої держави, та те, що ми завжди разом». 

Через дощі акцію доводилось відкладати, але наполегливі юнаки та дівчата дочекались сонячного дня. Заради створення квітучого герба придбали 270 віол різного кольору.

Анастасія Каюда, голова громадської організації «Об’єднання міських гуртожитків»: «Ми хотіли дуже чорнобривці, адже вони квітнуть дуже такими великими кущами, і вони дуже гарно виглядали. Але нам сказали, що їх не можна, тому що зараз холодно. Тож ми вирішили та дізналися, які можна, зателефонували в питомник й знайшли віоли. Але їх було дуже важко знайти, тому що їх не так багато у нашому місті». 

До заходу також долучались перехожі й робітники міської інфраструктури. Всіх пригощали гарячою піццею та чаєм.

Карен Агаджанян, заступник керівника Молодіжного центру Дніпра: «Дуже круто, що молодь постійно проявляє якісь ініціативи. І сьогоднішня ініціатива ще раз довела: молодь Дніпра є такою рушійною, потужною силою, і також наближає перемогу просто своїми такими діями». 

Юнаки наголошують: всі містяни мають підтримувати та захищати довкілля. І що не менш важливо — не зривати квіти з «молодого» тризуба.

Читайте також: Учасниці проєкту «Голос» провели майстер-клас у Дніпрі