Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Парки та сквери Дніпра готують до весняно-літнього періоду

Весна поступово вступає у свої права. Позначка «плюс» на термометрі міцнішає з кожним днем. Відділ благоустрою розпочинає «зелений сезон» та підготовку зелених зон, скверів і парків до приходу тепла. 

Середньодобова температура повітря у Дніпрі сягає вже близько +5 градусів — це оптимальні умови для формованої обрізки дерев.
Також у рамках програми «Дніпро чистий» відділ благоустрою міської ради розпочав весняні доглядові роботи за зеленими насадженнями.

Любов Чадіна, начальниця відділу благоустрою КП «Міська інфраструктура» ДМР: «Це проводиться санітарна та формовочна обрізка дерев та кущів, прочісування газонів, вигрібання старої хвої під хвойними рослинами, вибирання її також з самої крони дерев». 

Сквер «Прибережний» та сквер Янгеля готуються зустрічати повнокровну весну.

Юрій Пивовар, представник дільниці №1 КП «Міська інфраструктура»: «Ми на даний період займаємось обрізкою дерев. Називається вігонія. Формуємо кущі, щоб вони були гарні і щоб цвіли». 

Такі роботи проводять на всіх локаціях, підпорядкованих департаменту благоустрою ДМР.

Любов Чадіна, начальниця відділу благоустрою КП «Міська інфраструктура» ДМР: «Це такі парки, як парк Шевченка, парк Лазаря Глоби, Зелений Гай, парк Писаржевського, Володі Дубініна, Богдана Хмельницького, сквер на житловому масиві Західний, також Парк пам’яті та примирення, сквер імені Клюєва». 

Фахівці підприємства виконують особливу обрізку рослин за допомогою техніки «бонсай». Навчались цьому працівники на рослинах вейгели. При проведенні робіт використовується садово-паркова техніка.

Читайте також: Цьогоріч у Дніпрі понад півтисячі будинків взяли участь у програмі співфінансування