Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Парки Дніпра готують до зими

Обгортають хвойні дерева, живлять добривами газони і перевіряють снігоприбиральну техніку. Дніпровські парки готують до зими. Де сьогодні працюють комунальники і чи встигнуть до холодів? 

Парк Писаржевського — одне з найулюбленіших місць для дніпрян. Там сьогодні «консервують» поливальну систему. Щоб не розірвало труби — спускають усю воду!

Сергій Мельников, монтажник систем автоматичного поливу: «Ми вручну відкриваємо електромагнітний клапан, і ось ви чуєте, як надходить повітря в систему».

Сергій Власенко, начальник служби головного інженера КП «Міська інфраструктура” Дніпровської міськради»: «Десь близько 52 зон, які керуються автоматичними контролерами. Продуємо стисненим повітрям, щоб не залишилося нічого в системі, коли настануть морози, щоб ніде нічого не пошкодилося».

Окремо перевіряють снігоприбиральну техніку. І, власне, закуповують піщано-соляну суміш.

Олексій Тесля, директор КП “Міська інфраструктура” Дніпровської міськради: «Це й снігоприбиральні машини, й трактори, які у нас на балансі. Всі роботи, які пов’язані з підготовкою до зими, ми за тиждень повністю завершимо».

Щоб не померзли, обгортають хвойні дерева. Підв’язують туї — лише у парку Писаржевського їх близько 130. А добривами перед холодами підживлюють газони. Мають подбати і про людей, які працюють у комунальній сфері.

Анна Коновал, представниця департаменту парків та рекреації Дніпровської міськради: «На початку холодів наші співробітники отримують форму. Це є ось така зимова куртка утеплена з капюшоном. До комплекту входять ще такі штани-комбінезон, шапка, і люди отримують взуття».

Підготовку до зими завершать у 8 парках і скверах Дніпра.