Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Паркувальний простір у Дніпрі стає прозорішим

Прозорість у сфері паркування. Представники транспортної інфраструктури міста розповіли що змінилося у Дніпрі цьогоріч. Нові антипаркувальні стовпчики, паркомісця та кармани для автомобілів. Яким чином хочуть розвантажити тротуари та дороги?

Тротуар – не стоянка. Більше 1800 антипаркувальних стовпчиків встановили цьогоріч у Дніпрі.

Віталій Шаповалов, заступник директора комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міськради: «У цьому році ми поставили 1851 стовпчик, це два тендери було проведено. Тенденція така, що місту ці стовпчики потрібні – це загалом дуже розгружає пішохідні зони, не створюючи перешкод для мешканців, які рухаються беспосередньо по пішохідним тротуарам».

У всьому місті збільшується кількість стоянок для автомобілів. Нові паркомісця з’являються з великою швидкістю, проте мода на вандалізм не пройшла.

«Навіть у центральній частині міста дані стовпчики підлягають дуже великому напливу актів вандалізму. Їх ворують, їх чомусь демонтують, б’ють”.

Хоч пішоходам і стало набагато комфортніше пересуватися тротуарами, автомобілі перебралися на проїжджу частину, загороджуючи попутні смуги.

«Комунальне підприємство зараз розглядає можливість, і буде розглядати можливість, на наступний рік облаштування паркувальних карманів, де є технічна можливість, для того, щоб розвантажити пропускну здатність безпосередньо вулиць».

Якщо у вас є зауваження або пропозиції, завжди можна звернутися до контакт-центру Дніпра або комунального підприємства «Транспортна інфраструктура міста».

Читайте також: У Дніпрі помітили вандалів, які розмальовували інклюзивний дитячий майданчик