Site icon Телеканал «ДніпроTV»

П’ять нових автомобілів швидкої медичної допомоги з Європи передали військовим і лікарям

Нові швидкі за майже пів мільйона євро кожна для українських військових та лікарів. Всі машини оснащені апаратами ШВЛ а також вбудованими незалежними системами живлення, що дозволяють зберігати роботу всієї техніки на тривалий період. 

В машини вбудовані незалежні системи живлення, що дозволяють зберігати роботу всієї техніки тривалий період.

Микита Плясов, керівник благодійного фонду «Корабель допомоги»: «Це 5 сучасних машин швидкої допомоги  категорії С — це найвища категорія машин швидкої допомоги, які працюють не тільки в Україні, а й на території ЄС».

Нові карети швидкої допомоги прибули з хорватського міста Бузет до Дніпра. 4 медичні автомобілі отримали військові частини  Дніпропетровської області та Києва.

«Багатофункціональні ноші, які дозволяють надавати допомогу пацієнтові під час перевезень, крім цього, спрощують функціонування медичного персоналу з навантаженням та вивантаженням пацієнта».

Антон, старший лейтенант медичної служби: «Що обстріли, що лежить на дорогах — це все призводить до того, що, на жаль, машини є витратним матеріалом. Тому ці машини необхідні для порятунку поранених бійців, які підлягають евакуації з лінії фронту».

Ще одна карета відправилась до лікарні у Токмаківському районі. Унікальність машин в тому, що вони не потребують доукомплектації і готові до застосування.

Володимир Дмитрійович, завідувач відділенням анестезіології з ліжками інтенсивної терапії однієї з Токрамківських лікарень: «До цього спеціалізованого автомобілю у нас не було. У нас був пристосований автомобіль, якій ми самі обладнали, якщо у нас була потреба когось транспортувати. На зараз ми отримали спеціалізований автомобіль — це дуже нас тішить, дуже нам допоможе, обладнаний всім необхідним для транспортування для надання допомоги під час транспортування».

Черга за такими швидкими на європейських заводах — на два з половиною роки вперед. Але компанії Polska Grupa Importowa Premium вдалося зробити неможливе і законтрактувати у грудні 2022 року. Оперативна робота групи компаній Adelon у співпраці з волонтерами дали результат. Надсучасні мобільні реанімаційні авто вже на передовій.