Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Оздоровлення під час війни: у Дніпрі продовжують санаторно-курортне лікування пільговиків

У Дніпрі за рахунок міського бюджету вдалося оздоровити 165 пільговиків. Це діти з інвалідністю,  постраждалі внаслідок чорнобильської катастрофи, ліквідатори аварії та учасники бойових дій в Афганістані. Які документи потрібні для отримання санаторного лікування?

Лілія Степанівна втретє приїхала до санаторію на оздоровлення. У неї проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Жінка каже: чисте повітря та відпочинок допомагають відновитися.

Лілія Юрченко, пацієнтка: «Реабілітація в повному обсязі. І сустави, і голова, і серце. Процедури тут дуже гарні, дівчата дуже гарні й уважні працюють».

Ігор Турчин, голова Дніпровської міської спілки «Союз Чорнобиль Україна»: «Я дуже вдячний за те, що воєнний стан, війна, але жодна програма чорнобильська чи афганська не зупинена. Все фінансується, все працює, і це дорогого коштує».

У санаторіях, окрім лікування, пацієнти отримують дієтичне триразове харчування.

Ніна Дьоміна, представниця санаторію: «Так як у нас цілюща мінеральна вода для внутрішнього, і є йодопромна для внутрішнього застосування, то реабілітація учасників ліквідації ЧАЕС і афганців проходить дуже ефективно. І люди, які приїхали до нас хоча б раз, вони намагаються приїжджати й приїжджати».

Пільговики оздоровлюються за кошти з міського бюджету. У департаменті соціальної політики підкреслюють: відповідні програми не зупиняли.

Анна Наливайко, начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міськради: «Громадяни звертаються до управління, заповнюють заяву, надають з заявою медичну довідку номер 72. Навіть в умовах воєнного стану департамент продовжує практику оздоровлення пільгових категорій».

У цьому році за міський кошт планують оздоровити понад 700 людей.