Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Отруєння тунцем: на Дніпропетровщині попереджають про небезпечні консерви

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області повідомляє про випадки отруєння тунцем від одного й того ж постачальника, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська, 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

«Від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення щодо харчового захворювання, спричиненого гістаміном внаслідок споживання вищезазначеного продукту», – йдеться у повідомленні.

Обласна Держпродспоживслужба попереджає щодо можливості обігу та реалізації вищезазначеної продукції на території Дніпропетровщини і просить при виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723 16 99.

«Також доводимо до відома операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу, а також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області», – закликають у службі.

ДОВІДКОВО: При споживанні подібних морських продуктів можна отримати захворювання, яке лікарі називають «отруєння рибним скомбротоксином» або SFP.

Читайте також: В Україні з 7 жовтня в маршрутках водіям заборонять вмикати музику.