Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Освітяни Новомосковська виготовляють окопні свічки та вітамінні коктейлі для ЗСУ

«Зігрій серце захисника». Таку назву отримала акція, яку провели освітяни Новомосковська. Вони об’єдналися для виготовлення окопних свічок та вітамінних коктейлів для наших захисників.

З теплом та любов’ю. Понад півтори тисячі окопних свічок виготовили працівники освітніх закладів Новомосковська.

Світлана, вихователька: «Ми кожну свічечку заговорюємо, кажемо: «Щоб вам хлопці було тепло і світло». Бо в тих окопах дуже темно. Що треба, будем все робити, аби тільки скоріш війна закінчилася».

Освітяни від початку повномасштабного вторгнення працюють з дітьми дистанційно. Тому зранку роздають завдання, а потім волонтерять. З настанням холодів взялися виготовляти окопні свічки.

Ірина Рябоконь, начальниця управління освіти Новомосковської міськради: «Це дійсно такий безальтернативний спосіб зігрітися в бліндажі, в окопі. Підігріти чашечку води, закип’ятити чай. Ми разом з ними передаємо листівки від дітей та новомосковців з побажаннями. Про віру, про тепло душевне, яке можна передати разом з цією свічкою».

Акцію назвали «Зігрій серце захисника». І щойно оголосили про початок, долучилися не тільки викладачі та вихователі. Батьки також не лишилися осторонь.

Юлія, директорка закладу дошкільної освіти: «Матеріали збирали по всьому місту. Тому приносили бляшанки, парафін, віск, навіть огарочки свічок приносили. Говорили: нехай хоч крапелька, але допоможе зігріти наших хлопців. Тому дійсно, всі із задоволенням відгукнулися і працюють щодня для нашої перемоги».
Окрім свічок виготовляють також вітамінні коктейлі. Рецепт простий: лимон, імбир та мед. Таке поєднання допомагає укріпити імунітет та береже наших захисників від хвороб.

Світлана, помічниця вихователя: «Ми стараємось та докладаємо зусиль, аби скоріш настала наша перемога».