Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ошукували громадян по всій Україні: на Дніпропетровщині викрили call-центр, який працював під виглядом букмекерської контори

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру 3 організаторам та 4 учасникам угруповання, які розгорнули діяльність шахрайського call-центру, що працював під виглядом букмекерської контори.

Підозрювані у центрі Кривого Рогу облаштували офіс оргтехнікою, спеціальним мережевим обладнанням та залучили до роботи 40 операторів.

Представники call-центру створювали фейкові акаунти у соцмережі, де показували розкішне життя та високий матеріальний дохід клієнтів букмекерської компанії.

Шахраї пропонували клієнтам зробити онлайн-ставки. Після виграшу вони переконували потерпілих здійснювати додаткові внески для збільшення прибутку. Далі підозрювані припиняли листування, а гроші перераховували на банківські рахунки.

Наразі відомо про 18 потерпілих, серед яких військовослужбовці та волонтери.

Під час проведення понад 30 санкціонованих обшуків у приміщенні офісу, за місцями мешкання та в автомобілях чоловіків вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, флеш-носії інформації, сім-карти, зброю, чорнові записи зі списками ошуканих громадян та грошові кошти у різних валютах.

Наразі за клопотаннями прокуратури підозрюваних взято під варту із альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн грн.

Їм інкриміновано шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України).

Читайте також: У Дніпрі насосні станції оснастили генераторами на випадок блекауту