Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ошукали майже 100 українців на ₴1,3 млн: на Дніпропетровщині судитимуть шахраїв, які наживалися на допомозі військовим

На Дніпропетровщині затримано злочинну групу, учасники якої під виглядом волонтерів через онлайн-банкінг по всій країні ошукували людей, які організовували збір коштів на допомогу армії.

За даними обласної прокуратури, жителі Кам’янського району знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців Збройних Сил України. . Вони представлялися волонтерами міжнародних організацій і пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті.

Під виглядом конвертування коштів шахраї отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих і переводили гроші на підконтрольні рахунки. Встановлено, що псевдоволонтери ошукали майже 100 жителів різних регіонів України. Сума збитків становить 1,3 млн грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, 300 сім-карток, комп’ютери, ноутбуки, електронні накопичувачі інформації, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті на загальну суму майже 800 тис. грн.

Прокурори Кам’янської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 362 КК України).

Наразі шахраї перебувають під вартою.

Читайте також: Римма Литвиненко: «Музика – то моя любов та моя душа»