Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ОСББ та ЖСК Дніпра отримали генератори за 25 відсотків від їх вартості

Тривала відсутність електроенергії узимку — загроза для тепломереж та будинкових котелень. Без опалення замерзла у трубах вода може зруйнувати комунікації, призвести до аварійних ситуацій та залишити мешканців будинків без тепла та надії зігрітися. Аби запобігти катастрофі, у Дніпрі вирішили коштом міста закупити генератори та передати їх ОСББ та ЖСК за 25 відсотків від вартості приладів. Допомогли тим будинкам, які мають власні дахові котельні чи помпові станції. 

Ольга Погрібна — голова дніпровького ОСББ, яке обслуговує два будинки зі спільними комунікаціями. В останній масштабний блекаут ОСББ залишилося без світла на 37 годин.

Ольга Погрібна, голова одного з дніпровських ОСББ: «Наша основна проблема в тому, що труба опалення проходить по вулиці між будинками. Опалення від дахової газової котельні. Якщо немає електроенергії — не працюють насосні. Газу в будинках немає, у нас електроопалення».

ОСББ скористалися допомогою міста та за чверть суми від вартості приладів придбали два дизельних генератори.

Ольга Погрібна, голова одного з дніпровських ОСББ: «В нас один генератор йде на дахову котельню. Ми повністю його під’єднали вже як треба, за всіма правилами пожежної безпеки. Другий генератор в нас вже буде забезпечувати циркуляцію води в насосній станції іншого будинку. І таким чином в нас буде працювати система».

Тепер у будинках тепло навіть за повної відсутності електроенергії.

«Дуже такий позитивний, дуже оптимістичний. Ну і, звичайно, нам спокійніше, коли він є. Адже ми розуміємо, що атаки можуть бути кожної хвилини».