Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Орлівщина доєднується до волонтерського руху

Село Орлівщина поступово перетворюється на волонтерський хаб. Працюють всі: цілодобово колять дрова, готують їжу, приймають і розселяють переселенців.

Теплі речі, продукти харчування, медикаменти: жителі села Орлівщина, що на Дніпропетровщині, збирають допомогу армії і переселенцям.

Олександр Щербина, мешканець села Орлівщина, волонтер: “Наша сьогоднішня задача — нагодувати і допомогти, забезпечити продуктами харчування. Всі людські пожертвування, що люди несуть від себе — ми зараз всі перебрали. Всі до копійочки складені. Питання не в тому, хто що більше допоміг, а щоб допомога дійшла”.

Орлівщина вже третій тиждень активно допомагає армії і переселенцям.

Віктор Самарський, староста села Орлівщина: “З першого дня агресії РФ ми організувалися, наше село. Накормили, вивозили їх на бойові дії. Ми вивозимо людей з Харкова, Волновахи — всіх людей вивезли до нас, в Орлівщину. Всіх накормили, поселили їх всіх на базах. Я хочу, як староста села, низько вклонитися усім цим волонтерам, усім цім моїм друзям, які прийшли на допомогу нашим військам і нашим людям”.

Орлівщина, як і вся Україна, сьогодні згуртувалась заради незалежності України. Віддають останнє, кажуть жителі.

Олена Сдвижкова, волонтерка: “З ранку до вечора. Ви можете почути, як тут холодно. Але ж вони ніколи не уходять. Якщо ви побачите – хлопці на дворі рубають дрова. Цілий день, з п’ятої ранку. Топиться піч, на ній готують страви, страви потім відвозимо до баз, де харчуються люди. І от ця робота триває кожного дня. З 5-ї ранку до 8-ї вечора. Я вже не кажу, що привозять людей вночі”.

Така нація не може бути переможена, кажуть жителі Орлівщини. Працювати і допомагати планують до самої перемоги.