Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Опіки, контузії, мінно-вибухові травми: як у Дніпрі лікують поранених захисників

Мінно-вибухові, кульові, осколкові. У дніпровських хірургів в рази побільшало роботи. Медичні заклади щодоби приймають поранених з фронту. Лікарі роблять усе, щоб врятувати кінцівки. Терапія може тривати кілька місяців.

«А це вчора прилетіла міна з міномета, перебило руку. Один двохсотий, а нас п’ятеро… чотири трьохсотих».

Вояк ЗСУ Вадим 8 місяців тому пішов добровольцем на фронт. Розповідає про останній бій.

Вадим, військовий: «Один впав, там одразу наздогнала міна, а ми четверо вибрались. Ще кілометр десь, поки нас забрали від «нуля».

Сьогодні Вадима мають прооперувати. Поранених до Дніпра привозять щодоби. Ушкодження різні, кажуть лікарі. Оперують цілодобово.

Олексій, завідувач відділення травматології: «Ще є опіки, різні травми, контузії. Наші пацієнти в моральному плані вмотивовані, тримаються гідно. З фізичними пораненнями ми допомагаємо їм справлятися, але це довготривалий процес і працює вся країна».

До лікарень і шиталів потрапляють люди з комбінованими травмами. Є опіки, мінно-вибухові травми, снайперські, осколкові. Бо ворог використовує увесь спектр збої. Після лікування на всіх пацієнтів чекає психологічна і фізична реабілітація. Медики стверджують, що ліками і медпрепаратами забезпечені.