Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Оперативно-диспетчерський центр контролює роботу 127 маршрутів міського транспорту Дніпра

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев перевірив виконання «Програми розвитку транспортного комплексу міста Дніпра на 2023-2027 роки».

Черговий по місту проконтролював роботу оперативно-диспетчерського центру на базі КП «Дніпровський електротранспорт». З 2018 року підприємство почало впроваджувати цифрові технології: на наземному транспорті встановлюють GPS-трекери, облаштовують інформаційні табло на зупинках, впроваджують Програмно-технічний комплекс управління рухом.

З травня 2020 року розпочав роботу єдиний оперативно-диспетчерський центр управління рухом усього міського громадського транспорту. Здійснюються диспетчерські функції на 127 маршрутах міста Дніпра:

Щоденно диспетчери відслідковують рух понад 700 автобусів, 100 тролейбусів та 106 трамвайних вагонів. Інформація про випуск рухомого складу на лінію, кількість виконаних рейсів та пробіг машин збирається автоматично.

У листопаді 2021 року розпочали моніторинг руху пасажирського транспорту D-transport. Програма створена на замовлення КП «Дніпровський електротранспорт», щоб покращити пасажирські перевезення в місті.

Вона дозволяє відслідковувати міський транспорт онлайн у застосунку D-transport, а також на інформаційних табло, встановлених на зупинках з найбільшим пасажиропотоком.

У 2022 році встановили ще 15 табло другого покоління. Вони інформують про рейси не тільки електротранспорту, але й автобусів.

Читайте також: У ЦНАПах Дніпропетровщини наприкінці весни запрацює сервіс «Я-ветеран», – Сергій Лисак