Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Оновлення дворів у Дніпрі: комплексні роботи на проспекті Героїв

У Дніпрі ліквідовують аварійність на внутрішньоквартальних дорогах. На сьогодні вже 20 дніпровських дворів оновлені, у 15 роботи ще тривають. До кінця року заплановано ремонт на понад 100 локаціях. У 4 дворах по просп. Героїв оновлюють і світло, і дорогу, і тротуари, і теплові мережі, а також зливову каналізацію.

На проспекті Героїв, 12 розпочались масштабні ремонтні роботи. Пані Валентина проживає у цьому будинку більше 20 років. Згадує, з якими проблемами постійно стикалися мешканці багатоповерхівки.

«Було жахливо, тротуари жахливі, люди ламають руки та ноги за будь-якої погоди. Ось тут болото завжди було, як тільки дощі пішли, чи тане сніг, ця ливнівка не працювала, плавали машини», – каже пані Валентина.

Тепер тут ремонтують дорогу, тротуари, також замінюють зливову каналізацію.

«В планах провести ремонт решіток зливових, плануємо збільшити їх кількість, аби вода швидше і повністю потрапляла в зливову мережу, а не застоювалась на вулиці», – розповідає Михайло Ступак,
заступник начальника КП «УРЕА» ДМР.

Разом з тим триває модернізація зовнішнього освітлення.

«Буде замінено 33 опори, також будуть замінені кронштейни та встановлені нові світлодіодні світильники у кількості 58 штук, також буде змонтована нова повітряна лінія біля 1км 200м», – каже Андрій Кравець, начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло».

Реконструювали більше 1 км трубопроводу опалення та замінили вводи на житлові будинки.

«Об’єми робіт масштабні, дуже масштабні, тому що виконується перекладання трубопроводів підземної прокладки на наружну прокладку. Ця робота дуже важлива, тому що підземний трубопровід, вони потребують більш складної роботи при виникненні аварійних ситуацій», – каже Євгеній Куник, старший майстер теплової дільниці № 2.

В рамках підготовки до нового опалювального сезону вже замінено близько 48 км теплових мереж.
За завданням міського голови Бориса Філатова до аварійних ділянок одразу застосовують комплексний підхід. Аби щоразу не повертатися на одну локацію.

«Найдовший, найбільший будинок, тому саме тут у нас будуть проводитись наймасштабніші напевно роботи за останні роки, це стосується саме ремонту дорожнього покриття, а це стосується ще і інших об’єктів, які тут буде відремонтовано», – розповідає Дмитро Коробов, начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

Фінальним етапом усіх ремонтних робіт стане асфальтування доріг.

Читайте також: Як у Дніпрі готують будинки до зими