Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Онлайн-садок в Україні: як відволікти малечу від війни

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ разом із Міністерством освіти і науки України запустили онлайн-дитсадок для дітей віком від 3 до 6 років. 

Садок називається НУМО і перший випуск доступний до перегляду на YouTube-каналах МОН  та ЮНІСЕФ, а також на платформі MEGOGO. Це допоможе батькам зайняти дитину і, наскільки це можливо, відволікти від війни.

«У найскладніший для України час МОН спільно з партнерами розробляють платформи, різні канали комунікації, аби діти мали змогу навчатися. Завдяки дистанційним технологіям, ЮНІСЕФ запускає дитячий садок НУМО для дошкільнят. Цей проект є платформою, на якій батьки та вихователі зможуть знайти усі необхідні розвивальні матеріали у відкритому доступі. Для нас важливо, щоб, незважаючи на складнощі, вже з раннього віку освіта для української малечі була комфортною, корисною та цікавою», – заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Програму онлайн-садочка розроблено командою психологів та вихователів на чолі із експерткою з дошкільної освіти Соломією Бойкович. 

Також відомо, що в Україні відновилися заняття з позашкільної освіти. Долучитися до занять може будь-хто, незалежно від того, чи займається дитина в закладі позашкільної освіти. Із розкладом на цей тиждень можна ознайомитися за посиланням.