Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Олігарху Коломойському вручили підозру

Неранкова кава підняла у шабат Ігоря Коломойського. Йому сьогодні вручили підозру за двома статтями — шахрайство та легалізація майна, здобутого злочинним шляхом. Хронологія подій – від журналістів Дніпро TV.

Замість ранкової кави та круасанів від кур’єрської доставки — підозра в хату Коломойському. І це все у шабат. На ганку маєтку олігарха — десант із силовиків. Читають йому підозру.
Олігарх зустрічає «по-домашньому» — у розятгнутих треніках та блакитній футболці оверсайз. Насуплений, бо, певно, гості небажані.

За повідомленням СБУ, його підозрюють у шахрайстві та відмиванні майна, здобутого злочинним шляхом.

«Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ. Досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора триває».

Настовбурчивши брови та з незадоволеним обличчям, Коломойський все ж підозру бере. Це вже вдруге до його обійстя навідуються правоохоронці. 1 лютого СБУ та Бюро економічної безпеки провели в нього обшуки. Тоді навіть потрапили всередину маєтку, втім, слідчим довелось розбутися. Ігор Валерійович у тих самих капцях, а от слідчі нишпорили у пошуках речдоків у самих шкарпетках.

Тоді СБУ повідомляла: викрито масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень на «Укрнафті» «Укртатнафті».

«Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом».

Після пів року тиші — повторний візит, і вже з підозрою. Тож невдовзі олігарху доведеться перевзути домашні капці та рушити до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: У парку Володі Дубініна за заявками дніпрян полагодили дитячий майданчик